Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.
Stackars Susanna
Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Susanna Rabin lider av tvångstankar och okontrollerbara gråtattacker. Trots att Susanna är drygt trettio bor hon med sin mamma och hon har inga normala relationer, speciellt inte till män, eftersom hon ser varje främling som en potentiell fiende och inkräktare i hennes trygga lilla värld. Hennes tillvaro hotas när Naor, en stilig och charmerande kusin från USA, kommer på besök och tvingar henne att bryta sin isolering.
Stackars Susanna är en härlig debutroman med levande karaktärer och en annorlunda atmosfär från dagens Israel. På samma gång roligt och sorgligt är det ett varmt porträtt av en annan kultur och en rörande berättelse om en kvinna som lär sig att leva. Boken gav Alona Kimhi Bernsteinpriset för bästa roman i hemlandet Israel 1999.
(Wahlström & Widstrand)
(Wahlström & Widstrand)
Ämnen och teman
Huvudpersoner
Originalspråk
Textutdrag
Alla har numera vant sig vid att jag heter Susanna Rabin, och de frågar inte längre om jag är släkt med. Eftersom min verklighet inte precis kan påstås flöda över av nya möten, kommer behovet av klargöranden nästan aldrig upp. Lyckligtvis. Ibland finns det förstås undantag, och då blir jag tvungen att inleda berättelsen om mitt namns alla krokvägar och själavandringar och orsakerna till dessa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Namn
Utgivningstid
Sidantal
344