Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stjärnkocken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallade in världspressen för att göra ett viktigt tillkännagivande sa ryktet att han var på väg att förlora en av sina tre åtråvärda Michelin-stjärnor.

Men när journalisterna kom fram till Fraysses restaurang - avlägset belägen på en vulkanisk platå i Centralmassivet - möttes de i stället av nyheten att den store stjärnkocken blivit mördad. Tillkännagivandet förblev ett mysterium, och sju år senare är mördarens identitet fortfarande en gåta.

I Stjärnkocken kastar sig Enzo Macleod in i den franska haute cuisinens stora affärer och höga spel. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken - en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker - visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

282

Förlag

Språk

Översättare