Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.
Herkkusuu
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kiinalaisen kulinaristin elämä ja intohimot
”Ihminen elää syödäkseen” on herkuttelija Zhu Ziyen tunnuslause. Aamusta iltaan hän ajelee rikšalla Suzhoun kaupungin ruokapaikasta toiseen. Moista ahmattia halveksii nuori Gao, joka uskoo vallankumoukseen ja korkeaan moraaliin. Kommunistivallan alussa Gao saa johtaakseen kuuluisan ravintolan, ja hän muuttaa tämän gastronomian temppelin kansaruokalaksi. Kukapa siis voisi vihata häntä enemmän kuin Zhu Ziye?
”Ihminen elää syödäkseen” on herkuttelija Zhu Ziyen tunnuslause. Aamusta iltaan hän ajelee rikšalla Suzhoun kaupungin ruokapaikasta toiseen. Moista ahmattia halveksii nuori Gao, joka uskoo vallankumoukseen ja korkeaan moraaliin. Kommunistivallan alussa Gao saa johtaakseen kuuluisan ravintolan, ja hän muuttaa tämän gastronomian temppelin kansaruokalaksi. Kukapa siis voisi vihata häntä enemmän kuin Zhu Ziye?
Vuosien varrelle Gaolle kuitenkin valkenee, että perinteinen ruokakulttuuri on kansalle elintärkeä. Siksi hän päättää taas nostaa ravintolansa huipputasolle, mutta tämäpä ei olekaan helppoa. Monen mutkan jälkeen vallankumouksellisen ja herkuttelijan tiet kohtaavat yllättävällä tavalla.
Lu Wenfun elämäniloinen romaani on kaikkien viiden aistin juhlaa.
(takakansiteksti)
Lu Wenfun elämäniloinen romaani on kaikkien viiden aistin juhlaa.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.