Docventures 2018, viikko 6: ihmisen valta luontoon ja itseensä
Kirjasampo ja Helmet-kirjasto julkaisevat taas kirjavinkkejä Docventures-dokumenttien aiheista. Hyllyssä ovat kauden kuudennen jakson kaunokirjallisuusvinkit. Katso kaikki jakson kirjavinkit:
Docventures 2018 -kirjavinkit, viikko 6
Ernest Hemingway: Vanhus ja meri (Tammi 1952, suom. Tauno Tainio)
Hemingwayn tunnetuin teos on pieni, yksinkertaiselta ja pakottomalta vaikuttava, mutta paljon merkityksiä sisältävä romaani kalastajasta. Vanha Santiago on ollut viikkokausia ilman saalista, ja yhtenä päivänä hän suuntaa kulkunsa ulapalle. Tuntuu, että onni voisi kääntyä. Avomerellä siimaan käy hänen elämänsä kala, mutta riittävätkö voimat pyydystämiseen?
Risto Isomäki: Herääminen (Tammi 2000)
Isomäen tieteisromaani sijoittuu vuoteen 2038, jolloin ilmastonmuutos vaikutuksineen on riistäytymässä käsistä: pohjoisella havumetsävyöhykkeellä on metsäpaloja, Suomi kärsii helleaallosta. Kuulostaa siis melko paljon kesän 2018 todellisuudelta. Kirjassa sattuu yhä lisää outoja tapauksia ympäri maailman, ja johtajat harkitsevat epätoivoisia tekoja.
Mike Pohjola: 1827 (Gummerus 2016)
Historiallinen katastrofiromaani fantasiamausteilla kertoo syyskuun neljännen päivän tapahtumista Turussa vuonna 1827. Tulipalo roihahtaa kaupungissa, joka on täynnä juonittelua, salatieteiden harjoittamista ja voimakastahtoisia persoonia. Henkilöiden joukossa seikkailevat niin tomera piika kuin kalevalainen runonlaulajakin. Halusiko joku palon syttyvän, ja miksi?
Johanna Sinisalo: Enkelten verta (Teos 2011)
Yhdysvalloista alkaa mehiläisten joukkotuho. Mehiläishoitaja Orvo menee pesälleen ja tekee kammottavan havainnon: pesä on tyhjä ja kuningatar kuollut. Epidemia on siis levinnyt. Enkelten verta ottaa kantaa ihmisen luontosuhteeseen, kuten esimerkiksi tehomaatalouteen ja eläinsuojeluun, joita käsitellään Orvon aktivistipojan blogipostausten kautta.
- Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kirjoittaaksesi viestejä.